Flaş Haber

Yüksek Mahkeme, Trump'ın Diskalifiye Edilmesinin 'Korkutucu Sonuçlarına' Odaklandı

 Yüksek Mahkeme yargıçları, Trump'ın oy pusulasından çıkarılması konusunda şüpheci göründüler ve böylesine tarihi bir müdahalenin Amerikan siyasi sistemine etkilerini defalarca düşündüler.

 

ABD Yüksek Mahkemesi 8 Şubat 2024 Perşembe günü Washington'da görülüyor. ABD Yüksek Mahkemesi Perşembe günü, Donald Trump'ın 14. Değişikliğin 3. Bölümü uyarınca 2024 seçimlerine katılmaya uygun olup olmadığına karar verebilecek tarihi bir davayı ele alacak. (AP Fotoğrafı/Jose Luis Magana)

Perşembe günü yapılan sözlü tartışmalar sırasında Yüksek Mahkeme yargıçları, eski Başkan Donald Trump'ın bir ayaklanmaya katılması nedeniyle Colorado'daki oy pusulasında yer almasının yasaklanması fikrine şüpheyle yaklaşarak , Cumhuriyetçi başkan adayının Anayasa'nın 14. maddesi uyarınca görevden alınmasının demokrasi açısından yaratacağı sonuçlar konusundaki endişelerini dile getirdi. Değişiklik.

İdeolojik yelpazedeki yargıçlar, 6 Ocak'la ilgili -bunun aslında bir ayaklanma olup olmadığı ve Trump'ın bunu organize edip etmediği ya da buna katılıp katılmadığı- yeniden ele almak için çok az zaman harcadılar ve bunun yerine, tarihi bir sonuç teşkil edecek bir kararın etkileri hakkında defalarca varsayımlarda bulundular. Amerikan siyasi sistemine müdahale.

Baş Yargıç John Roberts, davayı açan Colorado seçmenleri adına tartışan avukat Jason Murray'e, "Konumunuzun -bana öyle görünen- açık sonuçları karşısında ne yapacaksınız?" onaylanırsa karşı tarafta mutlaka diskalifiye davası açılacaktır ve bunlardan bazıları başarılı olacaktır.”

Roberts şöyle devam etti: "Çok hızlı bir şekilde," diye devam etti, "Çok sayıda eyaletin, Demokrat aday kim olursa olsun, oy pusulasının dışında olduğunuzu söylemesini beklerim. Cumhuriyetçi aday içinse diğerleri oy pusulasının dışındasınız. Ve başkanlık seçimine karar verecek olan sadece bir avuç eyalet olacak. Bu oldukça göz korkutucu bir sonuç."

Hiç yorum yok