Flaş Haber

Sınır Anlaşmasındaki Patlamanın Ardından Senato, Dış Yardım Konusunda Küçük İlerleme İşaretleri Gösteriyor

 

 Senato, İsrail ve Ukrayna'ya milyarlarca dolarlık fon içeren ancak sınır tedbirleri içermeyen bir dış yardım tasarısının ilerlemesine izin verilmesi yönünde oy kullandı, ancak gelecekteki beklentileri belirsizliğini koruyor.

 

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer (D.Y.), Kongre Binası'na gelirken Cumhuriyetçiler, Ukrayna'ya savaş zamanı yardımına bağlanan iki partili sınır paketini bloke ettikten sonra 8 Şubat Perşembe günü Washington'daki Kongre Binası'nda kapalı kapı toplantısı düzenledi. , 2024. (AP Fotoğrafı/J. Scott Applewhite)

Cumhuriyetçiler aylardır , Biden yönetiminin Ekim 2023'ten bu yana talep ettiği Ukrayna ve İsrail fonlarıyla ilerlemek için dış yardımın sınır güvenliği reformuyla eşleştirilmesini talep ediyordu .

Ancak bu hafta işler karmaşıklaştı.

Senato Çarşamba günü, aylarca süren müzakereler süren iki partili bir sınır anlaşmasını reddetti ve milyarlarca dolarlık önerilen dış yardımın belirsiz kalmasına neden oldu.

Bazı Cumhuriyetçiler daha sonra önceki talepleriyle karşı karşıya kaldı; bir düzineden fazla GOP milletvekili Perşembe günü Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşında 60 milyar dolar ve Hamas'la savaşırken İsrail'in 14 milyar dolarını içeren bir yasa tasarısı üzerinde çalışmaya devam etmek için oy kullandı. Ayrıca Tayvan gibi Hint-Pasifik müttefiklerini desteklemek için milyarlarca doları da içeriyor. Sınırla ilgili herhangi bir önlem yer almıyor, ancak değişikliklere ilişkin müzakereler bu durumun değişebileceği anlamına geliyor.

Hiç yorum yok