Flaş Haber

Biden, Gizli Belge Soruşturmasında Yasal Ama Siyasi Değil Tehlikeden Kaçtı

 Biden'ın gizli materyalleri ele almasıyla ilgili düzeltilmemiş bir rapor, davanın suçlama olmadan kapatılmasını önerdi. Ancak cumhurbaşkanının açık bir şekilde tasvir edilmesinin siyasi sonuçları muhtemelen henüz bitmedi.

 

Alex Brandon

Perşembe günü, Başkan Joe Biden'ın, gizli belgeleri bile teslim etmeyi reddeden selefinin aksine, soruşturmacılarla tam işbirliği yapan iyi niyetli bir kişi olduğu ve evinde gizli belgeler bulundurduğu için suçlanmaması gerektiği ileri sürülmüştü. Yetkililer bunu talep ettikten sonra.

Ya da 81 yaşındaki Biden, belgeleri "kasıtlı olarak" saklayan ve jürinin onu sempatik bir figür, hatta "hafızası zayıf yaşlı bir adam" olarak göreceği için soruşturmadan kaçan şaşkın, unutkan bir yaşlı adamdır. oğlu Beau'nun ne zaman öldüğünü hatırlamakta zorluk çekiyordu.

Bu, kime sorduğunuza ve Çarşamba öğleden sonra yayınlanan ve aynı zamanda Adalet Bakanlığı'nın durumu akladığı yönündeki her türlü düşünceye karşı çıkan ve aynı zamanda başkanın canını sıkan 345 sayfalık açık sözlü, neredeyse acımasız Adalet Bakanlığı özel danışmanı raporundan ne anladığınıza bağlıdır. Biden'ın siyasi çıkarı.

Düzenlenmemiş rapor, Biden'ın başkan yardımcılığından ayrıldıktan sonra gizli materyalleri dikkatsizce kullandığını, hatta gizli materyalleri otobiyografisi için hayalet yazarla paylaştığını ortaya çıkardı. Ancak özel savcı Robert K. Hur'un raporu, delillerin kendisini suçlayacak kadar güçlü olmaması nedeniyle Biden'ın yargılanmamasını tavsiye etti.

Bu, Biden'ın Çarşamba günü öğleden sonra Leesburg, Virginia'daki geri çekilme toplantılarında Demokrat dostlarını bir araya getirirken yakaladığı manşetti.

Biden, Demokratları yaptıkları işlerden dolayı tebrik eden ve "kaybeden" Cumhuriyetçileri sert bir şekilde eleştiren konuşmasının başında, "Baştan beri böyle olacağını bildiğim bir sonuca vardıklarını görmekten memnuniyet duydum; bu davada herhangi bir suçlama yoktu" dedi. GOP yönetimindeki Meclis'teki "kaos ve aksama".

Biden, eski başkana yönelik 40 maddelik iddianameye atıfta bulunarak, "Özel savcının bu dava ile Donald Trump arasındaki keskin farklılıkları açıkça ortaya koymasından özellikle memnun oldum" dedi.

Hiç yorum yok