Flaş Haber

Trump, Nevada'da Kendisi İçin Özel Yaptırılan İlköğretim Okulu'nu Kazandı

 

Gabe Stern

Bu, Donald Trump için yapılmış bir yarışmaydı ve tahmin edilebileceği gibi Perşembe gecesi kazandı, zira Nevada Cumhuriyetçileri Silver State'deki toplantılarda neredeyse tüm oylarını Trump'ı 2024 başkanlık adayı olarak öne çıkarmak için kullandılar.

Associated Press, oyların %1'ini alarak, oyların %98'ini alan Trump'ın yarışını bugüne kadarki en dengesiz zafer olarak nitelendirdi. Tek rakibinin GOP ön seçimlerine bile kaydolmayan nominal bir rakip olması, bu başarıyı daha da kolaylaştırdı.

Florida Valisi Ron DeSantis, Güney Carolina Senatörü Tim Scott ve teknoloji girişimcisi Vivek Ramaswamy de dahil olmak üzere Trump'ın başlıca düşmanlarının çoğu, bu haftadan önce yarıştan çekilmiş ve kalan ana rakibi olan eski Güney Carolina Valisi Nikki'yi destekleyen Trump'ı desteklemişti. Haley, Perşembe günkü kurultaylarda oy pusulasında yer almadı, bunun yerine bu hafta başında hiçbir delegenin ödüllendirilmediği ön seçimde yarışmayı tercih etti.

Perşembe günü Trump'ın tek rakibi, Trump'ın galip ilan edildiği sırada oyların yüzde 2'sini alan Teksaslı iş adamı ve papaz Ryan Binkley'di.

Nevada'da uzun süredir toplantılar yapılıyordu; bu süreç, insanların bir akşam saatlerce süren bir etkinlikte toplanıp oy vermesini gerektirdiği için dışlayıcı olmakla eleştiriliyordu.

Hiç yorum yok