Flaş Haber

Walmart MoneyCard'ınıza Nasıl Yüklenirsiniz

 Walmart MoneyCard'ınıza yükleme yapmak için çeşitli seçenekler vardır, ancak bazıları ücretlidir.

 

Süpermarketteki otomatik ödeme büfesinden yiyecek satın almak için kredi kartı kullanan tanınmayan beyaz adamın yakın çekimi

Nakit iadesi kazanmanın yanı sıra kartın diğer özellikleri arasında kredili mevduat koruması, erken doğrudan para yatırma ve aile hesapları yer alıyor.

Walmart MoneyCard, geleneksel çek hesabı olmayanların paralarını harcamalarına ve yönetmelerine olanak tanıyan, yeniden yüklenebilir, ön ödemeli bir karttır. Visa veya Mastercard olarak mevcuttur ve hemen hemen her yerde kullanımı kolaylaştırır. MoneyCard ayrıca belirli satın alımlarda nakit iadesi de sağlar.

Peki Walmart MoneyCard'a nasıl para yüklersiniz? Bunu yapmanın birkaç yolu var. İşte bilmeniz gerekenler.

Walmart MoneyCard Nedir?

Walmart MoneyCard, Walmart'ın bir bankacılık ve finans teknolojisi şirketi olan Green Dot ile ortaklaşa verdiği ön ödemeli bir banka kartıdır. Geleneksel çek hesabına bir alternatif sunmak üzere tasarlanmıştır.

Ön ödemeli bir kart olduğundan, kullanmadan önce karta para yüklemeniz gerekmektedir. Para yatırıldıktan sonra kart, yalnızca Walmart'ta değil, Mastercard veya Visa kartlarının kabul edildiği her yerde çevrimiçi alışveriş ve mağaza içi satın alımlar için kullanılabilir. Öyle olsa bile, Walmart'taki belirli alışverişlerden yılda 75 dolara kadar nakit para kazanabilirsiniz :

  • Walmart.com'da %3.
  • Walmart yakıt istasyonlarında %2.
  • Walmart mağazalarında %1.

Kazandığınız nakit iadesi yıl sonunda hesabınıza aktarılır.

Kartın diğer özellikleri arasında kredili mevduat koruması, erken doğrudan para yatırma ve aile hesapları yer alıyor.

Walmart MoneyCard'ınızı Yükleme

Walmart MoneyCard satın almak için en az 18 yaşında olmanız gerekir. Kartınızı ilk aldığınızda kayıt olup aktifleştirmeniz ve ardından hesabınızı kurmanız gerekmektedir. Etkinleştirme, çevrimiçi erişim ve kimliğinizin doğrulanmasını gerektirir; buna Sosyal Güvenlik numarası da dahildir. Tüm hesap özelliklerine erişmek için mobil uygulamaya da ihtiyacınız olacak.

Hesabınız oluşturulduktan sonra karta para yatırmanın zamanı geldi. Bu birkaç yolla yapılabilir.

  1. Hızlı Yeniden Yükleme . Hızlı Yeniden Yükleme seçeneğini kullanarak herhangi bir Walmart mağazasında MoneyCard'ınıza nakit yükleyebilirsiniz. Müşteri hizmetleri masasına veya MoneyCenter'a gidip kartı vermeniz yeterlidir; kasiyer para eklemenize yardımcı olacaktır. Kartınıza 20 ila 1.000 ABD Doları ekleyebilirsiniz. Bu hizmetin maliyetinin 3 ABD doları olduğunu unutmayın, ancak Walmart mağazalarındaki Walmart MoneyCard uygulamasını kullanarak da ücretsiz olarak para yükleyebilirsiniz.
  2. Doğrudan mevduat . Birçok kart sahibi doğrudan para yatırma yöntemini tercih ediyor . Bu, maaş çekinizin veya devlet yardımlarınızın düzenli olarak doğrudan Walmart MoneyCard'ınıza yatırılmasına olanak tanır. Her ay en az 500$ doğrudan para yatırma işleminiz varsa, kartın aylık ücreti alınmaz. Ayrıca maaş çekinizi iki gün erken, devlet yardımlarını ise dört gün erken alabilirsiniz.
  3. Depozitoyu kontrol edin . Hesabınıza çek yatırmak için MoneyCard uygulamasını kullanabilirsiniz. Mobil çek ödemesinin, en az iki ay boyunca yinelenen doğrudan bordro ödemesi olan, aktif hesapları olan kart sahipleri için geçerli olduğunu unutmayın.
  4. Diğer perakendecilerde yeniden yükleyin . Walmart'ın yanı sıra bazı katılımcı perakendeciler MoneyCard'ınıza yeniden para yükleme hizmetleri sunmaktadır. Bunlara 7-Eleven, Walgreens, Dollar Tree, CVS ve çok daha fazlası dahildir. Bu mağazalarda yeniden yükleme yaparken 3 ABD doları tutarında ücret uygulanır.
  5. Çevrimiçi banka havalesi. Bir banka hesabınız varsa, parayı çevrimiçi transfer ederek MoneyCard'ınıza para yatırmak için kullanabilirsiniz. MoneyCard hesabınıza giriş yapın ve bir banka hesabı bağlayın, ardından aktarmak istediğiniz tutarı girin. Fon üç iş günü içinde hazır olmalıdır.

Walmart MoneyCard SSS'leri

Walmart MoneyCard'ı nasıl alırsınız?

Walmart MoneyCard'lar Walmart mağazalarından 1 $ karşılığında satın alınabilir. Ayrıca Walmart MoneyCard web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak kart sipariş edebilirsiniz. Kartların postayla ulaşması yaklaşık iki hafta sürer.

Walmart MoneyCard ile ilgili ücretler nelerdir?

Walmart MoneyCard'ı kullanırken karşılaşabileceğiniz çeşitli ücretler vardır. En yaygın ücretlerden bazıları şunlardır:

  • Aylık kullanım ücreti: 5,94$. Önceki ay ana mevduat hesabınıza toplamı en az 500 ABD doları tutarında bir veya daha fazla doğrudan para yatırma işlemi aldıysanız, bu ücretten feragat edilebilir.
  • Nakit depozito ücreti: Walmart kayıtlarında 3 ABD doları veya Walmart'taki uygulamayı kullanarak ücretsiz. Diğer yerlerde ücret 5,95 dolara kadar çıkabilir. 
  • ATM'den para çekme ücreti: 2,50$. Ayrıca ATM operatörü tarafından da ücret talep edilebilir.
  • Vezneden nakit çekme ücreti: 2,50$.
  • ATM bakiye sorgulama: 50 kuruş. 
  • Kredili mevduat ücreti: 15$.
  • Yabancı işlem ücreti: %3.
  • Kağıt çekler: 12'li paket için 5,95 dolar.
  • Kart değiştirme ücreti: Normal teslimat için 3 ABD Doları veya hızlandırılmış teslimat için 15 ABD Doları.

Açıkçası, bu ücretler gerçekten artabilir. Ancak bunlardan kaçınmanın yolları vardır. Örneğin, tüketici tasarruf sitesi CouponBirds'te finans uzmanı olan Diana Howard, Walmart mağazalarında ücretlerden kaçınmak için nakit eklemek amacıyla uygulamayı kullandığınızdan emin olun, diyor. "ATM bakiyesi sorulmasını önlemek için, cep telefonu numaranızı Walmart MoneyCard'ınıza ekleyebilir ve ardından bakiyenizi kontrol etmek için 'BAL Last4' (burada Last4, kart numaranızın son 4 hanesidir) mesajını 96411'e gönderebilirsiniz" diye ekliyor.

Walmart MoneyCard'ın artıları ve eksileri nelerdir?

MoneyCard'ın bazı avantajlarının yanı sıra bazı dezavantajları da vardır. MoneyCard hesabı açıp açmayacağınıza karar vermeden önce tüm bu artıları ve eksileri tartmak önemlidir.

Artıları

  • Kredi kontrolüne gerek yok. Geleneksel bir kredi kartının aksine, Walmart MoneyCard'a hak kazanmak için iyi bir krediye sahip olmanıza gerek yoktur . Aslında, hiçbir kredi kontrolü söz konusu değildir.
  • Banka hesabına gerek yok. Geleneksel banka kartları, bir bankanın veya kredi birliğinin çek hesabına bağlanır. Ancak ChexSystems'te işaretlendiğinden dolayı banka hesabı açamayabilirsiniz veya herhangi bir nedenle banka hesabı açmak istemeyebilirsiniz. MoneyCard, hesaplarını kontrol etmeyen kişilerin günlük harcamalarını yönetebilmelerine ve alışveriş yapmak için bir kart kullanabilmelerine olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Nakit para iadesi kazanır: Düzenli bir Walmart müşterisiyseniz, kartınızı kullanarak mağazalarda ve internette yaptığınız harcamalardan nakit iadesi kazanabilirsiniz. Sanal finans şirketi Facet'te sertifikalı mali planlamacı ve kıdemli baş planlamacı olan Ed Williams, "Walmart MoneyCard, tasarruflarını biriktiren ve alışverişlerinin çoğunu (özellikle benzin ve market alışverişlerini) Walmart'ta yapan aileler için çok uygundur" diyor. planlama platformu.

Eksileri

  • Minimum para iadesi fırsatları. Howard, "Tüm yıl için maksimum ödül 75 dolar, bu belirli ürünlerle sınırlı ve kartın pozitif bir bakiyeyi koruması gerekiyor" diyor. "Nakit geri ödeme ödülleri yalnızca 12 aylık kullanımdan sonra alınabilir ve 12 aylık 'bonus yılı'nın sonuna kadar başka nakit geri ödeme ödülü kazanılmayacaktır."
  • Birçok ücret. Genel olarak ön ödemeli kartlarda olduğu gibi MoneyCard da kullanımını pahalı hale getirebilecek birçok ücretle birlikte gelir. Williams, "Birçok durumda bu ücretler kazandığınız nakit ödülleri aşabilir" diyor.
  • Krediyi iyileştirmez. Bir kredi kartını sorumlu bir şekilde kullandığınızda, bu etkinlik kredi bürolarına rapor edilir ve zaman içinde kredi puanınızın iyileşmesine yardımcı olur. MoneyCard ise bir kredi kartı olmadığından ödeme etkinliği raporlanmaz. Bu kartı kullanmanın kredinize faydası olmaz. 

Walmart MoneyCard'ı nasıl kullanıyorsunuz?

Walmart MoneyCard'ı kullanmak, diğer ön ödemeli banka kartlarını kullanmaya benzer . Kartınızı aldıktan ve etkinleştirdikten sonra, onu mağaza içi ve çevrimiçi alışverişler, ATM'den para çekme ve hesaplar arası transferler yapmak için kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok