Flaş Haber

Biden: 'Buna Nasıl Cesaret Edebilirsiniz

 

 Alışılmadık ve aceleyle düzenlenen bir basın toplantısında başkan, kendisini suçtan temize çıkaran ancak onu 'yaşlı' ve unutkan olarak nitelendiren gizli belgelere ilişkin özel bir savcının raporuna sert bir dille karşılık verdi.Evan Vucci

 

Telaşlı bir Başkan Joe Biden, Perşembe gecesi gizli belgeleri "kasıtlı olarak" sakladığı veya hafızasının hatalı olduğu yönündeki haberler üzerine sert bir şekilde geri adım attı ve Adalet Bakanlığı Raporunun Biden için iyi hukuki haberler içeren ancak onu "yaşlı" ve "yaşlı" olarak tanımlayan bazı kısımlarını çürüttü. unutkan.

Biden, Beyaz Saray'da alelacele düzenlenen bir basın toplantısında, "Raporda olaylara dair anılarımla ilgili bazı ifadelere dikkat edilmiş" dedi. 

Oğlumun ne zaman öldüğünü hatırlamadığım bir referans bile var.

 Bunu nasıl söylemeye cesaret eder?" Biden, 2015 yılında Brian tümöründen ölen Beau Biden'dan bahsederken sıklıkla olduğu gibi duygusallaştığını söyledi.Biden, "Kimsenin onun vefat ettiğini bana hatırlatmasına ihtiyacım yok" dedi. 

Başkan, her gün kendisine merhum oğlunu hatırlatan bir tespih taktığını belirtti.Basında alışılmadık bir şekilde yer alması, Adalet Bakanlığı'nın, Biden'ın başkan yardımcılığından ayrıldıktan sonra ofisinde ve evinde gizli belgeler bulundurduğuna ilişkin 345 sayfalık bir rapor yayınlamasından bir gün sonra geldi.

Raporda, Biden'ın kasıtlı olarak belgeleri saklama niyetinde olduğunu kanıtlayacak yeterli kanıt bulunmadığına dikkat çekilerek, Biden'ın suçlanmayacağı belirtildi. 

Biden, gizli belgelerin yanlışlıkla kendisine verildiğini tespit ettikten hemen sonra malzemeleri iade etti; Biden, bunun eski Başkan Donald Trump'ın yapmadığını, bunun yerine bunları teslim etmeyi reddettiğini ve ardından Adalet Bakanlığı'na göre yetkililerin bu belgeleri teslim etme kabiliyetini engellediğini belirtti. onları bulun ve geri alın.

 

Başkan, "Yasayı çiğnemedim, nokta" dedi. Kutuları evine ve ofisine taşıyanın personeli olduğunu ve geriye dönüp bakıldığında, gizli belgelerin bunların arasında olmadığından emin olmak için bunu denetlemesi gerektiğini ekledi.

Hiç yorum yok