Flaş Haber

Tam Zamanlı, Yarı Zamanlı Çevrimiçi Dereceler Arasında Nasıl Karar Verilir

 

Uzmanlar, ders dışındaki yükümlülüklerin ve derece kazanmak için istenen zaman çerçevesinin güçlü bir şekilde dikkate alınması gerektiğini söylüyor.

Kız öğrenci üniversite kütüphanesinde okuyor. Üniversite sınavı için dizüstü bilgisayar kullanıyor ve çevrimiçi öğreniyor.

Çevrimiçi lisans programlarındaki birçok üniversite öğrencisi , eğitimlerini iş ve aile hayatıyla dengelemek veya üniversite eğitimini daha uygun fiyatlı hale getirmek gibi çeşitli nedenlerle yarı zamanlı kayıt olmayı tercih ediyor.

UF Online'ın geçici direktörü Rhiannon Pollard, örneğin Florida Üniversitesi'nin çevrimiçi programında öğrencilerin yaklaşık %60'ının herhangi bir dönemde yarı zamanlı ders aldığını söylüyor.

Genel olarak, öğrenciler belirli bir dönemde 12 veya daha fazla kredi aldıklarında tam zamanlı kayıtlı sayılırlar; bu da haftada 12 saatlik sınıf eğitimine eşittir. Pollard, ev ödevi, ödevler ve sınav hazırlığı gibi ek işleri de hesaba katarken, tam zamanlı öğrencilerin diplomaları üzerinde çalışmak için haftada yaklaşık 15 ila 18 saat daha harcamayı bekleyebileceklerini söylüyor.

Eğer bu, iş ve aile yükümlülükleri arasında denge kurmak zor geliyorsa veya tam zamanlı sınıf çalışmalarına dalmaya hazır olduğunuzdan emin değilseniz, yarı zamanlı bir ders yükü alıp almamanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Çevrimiçi bir üniversite programına yarı zamanlı ve tam zamanlı kayıt arasında karar verirken dikkate almanız gereken birkaç faktör var.

Ders Dışı Yükümlülükler

Uzmanlar, tükenmişliği önlemek için ders çalışmalarınızı sınıf dışındaki taahhütlerle dengeleyebildiğinizden emin olmanızın önemli olduğunu söylüyor.

Zaten işgücüne girdikten veya bir aile kurduktan sonra çevrimiçi bir lisans programına kaydoluyorsanız, yarı zamanlı dersler alarak işleri kolaylaştırmak iyi bir fikir olabilir. Çocuk yetiştirmek, aile üyelerine bakmak veya tam zamanlı bir işte çalışmanın yanı sıra tüm ders yükünü alırken derslerinizde başarılı olmak zor olabilir.


California Eyalet Üniversitesi akademik ve mesleki programların geçici direktörü Anna Keck, "Öğrencilerle konuştuğumuzda tartıştığımız en önemli nokta, ailevi sorumluluklarınız açısından okulda üstlendiğiniz şeylerle nasıl barışık olabileceğinizdir" diyor. , Sacramento Sürekli Eğitim Koleji, büyük ölçüde ara verdikten sonra okula dönen yetişkin öğrencilere yönelik çeşitli çevrimiçi derece programları sunmaktadır.

Öte yandan Pollard, liseden hemen sonra çevrimiçi bir lisans programına kaydolan veya başka bir tam zamanlı programdan geçiş yapan öğrencilerin tam zamanlı ders almaya çok uygun olabileceğini söylüyor. Bu öğrencilerin genellikle tam zamanlı bir ders programına zaten alışkın olduklarını söylüyor.

Derslerin Zorluğu

Pollard, özellikle sıkı birkaç ders almanız gerekiyorsa, yarı zamanlı ders yükü almayı düşünmenin iyi bir fikir olabileceğini söylüyor, böylece kendinizi bunaltmazsınız, diyor Pollard. "Hemen matematik ve kimya hakkında konuşuyorsanız, belki de ilk dönem kendinize aşırı yüklenmek istemezsiniz."

Ancak Pollard, çok sayıda seçmeli veya daha az zorlu ders almayı planlıyorsanız tam zamanlı ders yükünün daha iyi olabileceğini söylüyor. Bir dersin ne kadar zorlu olacağından emin olmayan öğrencilerini profesöre ulaşmaya ve tam zamanlı kayıt olup olmayacağına karar vermelerine yardımcı olması için ders programını görmeyi istemeye teşvik ediyor.

Tam zamanlı kurs yükünün sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için akademik danışmanınıza danışmanız da iyi bir fikirdir . Keck, danışmanınızın kişisel durumunuzu daha yakından inceleyebileceğini ve belirli bir dönem boyunca tam zamanlı ders yükünün çok zorlayıcı olup olmayacağını belirlemenize yardımcı olabileceğini söylüyor.

Indiana Üniversitesi Online'da kayıt yönetimi ve öğrenci hizmetlerinden sorumlu başkan yardımcısı Whitnie Powell , bir e-postada şöyle yazdı: "Dikkate alınması gereken birçok faktör var, ancak sonuçta öğrencinin başarılı bir şekilde devam etme yeteneği önceliklidir." "Eğer bir öğrenci tam zamanlı kursa başarılı bir şekilde kaydolma becerisi konusunda kararsızsa, yarı zamanlı statüyle başlayıp mevcut önceliklerine bir derece almanın eklenmesini değerlendirmeyi öneririm."

Eğitiminizin Maliyeti

Mali yardım ve eğitiminizin genel maliyeti, dikkate almanız gereken diğer önemli faktörlerdir. Powell, öğrencilerin yarı zamanlı ders almaya karar vermesinin en yaygın nedenlerinden birinin katılım maliyeti olduğunu söylüyor.


Keck, her kurumun öğrenim ücretini karşılama şekli farklıdır, ancak kredi başına ödeme yapıyorsanız yarı zamanlı ders almanın eğitim maliyetinizi daha yönetilebilir hale getirebileceğini söylüyor Keck. Pollard, birçok öğrencinin işvereninin , her dönem belirli bir dolar miktarına kadar eğitim masraflarını karşılayacağını ve eğer bu, tam zamanlı eğitimin maliyetini karşılamıyorsa, yarı zamanlı gitmenin iyi bir seçenek olduğunu belirtiyor.

Tam zamanlı üniversite yerine yarı zamanlı üniversiteyi seçmenin federal mali yardım uygunluğunuzu etkileyebileceğini unutmayın .

Pollard, mali yardım alan öğrencilerin "belirli bir kredi eşiği alması gerektiğini ve bundan daha azının onlara ihtiyaç duydukları mali yardımı sağlamayacağını" söylüyor.

Ders programınızın mali yardım paketinizi nasıl etkileyebileceğini anlamak için okulunuzun mali yardım ofisi ve danışmanlarıyla iletişim kurmanız önemlidir.

Derece Tamamlama Zaman Çizelgesi

Yarı zamanlı ders almak maliyetleri azaltmanın ve okul çalışmalarınızı diğer yükümlülüklerle dengelemenin iyi bir yolu olsa da, derecenize doğru ilerlemeyi yavaşlatacaktır.


Powell, her akademik yılda iki dönem boyunca dönem başına yalnızca altı krediye kayıt yaptıran çevrimiçi öğrencilerin 120 kredilik lisans derecesini tamamlamalarının 10 yıl süreceğini belirtiyor. Alternatif olarak, tam zamanlı kayıt olmak ve birkaç dönem yarı zamanlı olarak katılmak sizi neredeyse o kadar yavaşlatmayacaktır.

Yarı zamanlı bir programın derece tamamlama zaman çizelgeniz üzerindeki etkisini dikkate almak önemli olsa da Keck, nihai hedefinizi akılda tutmanın da önemli olduğunu söylüyor. Her dönem tam zamanlı ders almaktan yorulmaktan endişeleniyorsanız , işleri yavaşlatacak olsa bile yarı zamanlı ders almanın gayet iyi olduğunu söylüyor.

“Mezuniyet için gereken yol, birim yük ve zaman çizelgesini bu kutuya sığdırmak zorunda değilsiniz. Sadece geçmenizi ve tamamlamanızı istiyoruz.

Hiç yorum yok