Flaş Haber

2024'te Başkanlığa Kim Aday Oluyor?

 

 Eski Başkan Donald Trump, Cumhuriyetçiler tarafında liderliğini sürdürürken, Başkan Joe Biden yeniden seçilme kampanyasını hızlandırıyor.

 

WASHINGTON, DC - 18 NİSAN: 18 Nisan 2019'da Washington DC'de Beyaz Saray'ın Doğu Odasında Yaralı Savaşçı Projesi Asker Gezisi'ni tanıyan bir etkinliğin başlangıcından önce başkanlık mührünün bulunduğu bir podyum duruyor. Bugün ilerleyen saatlerde Adalet Bakanlığı, Rusya'nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahalesine ilişkin özel danışman Robert Mueller'in raporunu yayınlayacak. (Fotoğraf: Drew Angerer/Getty Images)


2024 başkanlık yarışı, Beyaz Saray'ın aday adaylarının kendi partilerinin adaylığı için yarıştığı, alan daraldığı ve en iyi adayların şekillendiği bir dönemde hızla devam ediyor.


Eski Başkan Donald Trump, Kasım 2022'de Cumhuriyetçi adaylığına adaylığını açıklayan ilk kişi oldu ve 2020'de Başkan Joe Biden'a yenilmesinin ardından geri dönüş sözü verdi. Partideki bazı kesimlerin heyecanı soğumasına rağmen Trump hâlâ adaylık yarışında ön sıralarda yer alıyor.

Demokrat tarafta ise Başkan Joe Biden Nisan ayı sonlarında yeniden seçilme teklifini açıklayarak Trump'la olası bir rövanş maçı ayarladı. İlk dönem kayıtları ve başka bir dönem fırsatıyla hayata geçirmeyi umduğu politika değişiklikleri üzerinde kampanya yürütüyor.

Bu makale başkanlık yarışındaki gelişmeleri yansıtacak şekilde sık sık güncellenecektir.


Joe Biden

WASHINGTON, DC - 25 MART: ABD Başkanı Joe Biden, 25 Mart 2021'de Washington DC'de Beyaz Saray'ın Doğu Salonu'nda başkanlığının ilk basın toplantısında gülümsüyor. 78 yaşındaki Biden, yönetiminin 64'üncü gününde koronavirüs salgını, göç, silah kontrolü ve diğer konulara ilişkin sorularla karşılaştı. (Fotoğraf: Chip Somodevilla/Getty Images)


  • Yaş: 81
  • Parti: Demokrat
  • Mevcut ve eski roller: mevcut başkan, eski başkan yardımcısı, Delaware'den eski senatör
  • İlan tarihi: 25 Nisan 2023

Bio: Biden, seçmenlere yeniden seçilme konuşmasında "işi bitirmek için" bir dönem daha istediğini söylüyor. Başkan Barack Obama döneminde başkan yardımcısı olarak görev yapmadan önce onlarca yıl senatörlük yapan uzun süredir Delaware'de yaşayan bu kişi, altyapı, ekonomi ve sivil haklar konularındaki başarılarını överek ilk dönem rekorunu kırmaya çalışıyor. Aynı zamanda kürtaj haklarının korunması ve LGBTQ sorunlarının ele alınmasına yönelik bir platformda da çalışıyor. Ancak ileri yaşı ve kondisyonu (daha yeni ele almaya başladığı inceleme) ve orta ile kasvetli arasında değişen onay dereceleri nedeniyle incelemelerle karşı karşıya. Demokratların ciddi bir rakibi bulunmayan Biden, Cumhuriyetçi ön seçimin galibiyle karşı karşıya gelecek muhtemel Demokrat aday olarak değerlendiriliyor.


Donald Trump

GREENWOOD, NEBRASKA - 01 MAYIS: Eski Başkan Donald Trump, 01 Mayıs 2022'de Greenwood, Nebraska'daki I-80 Yarış Pisti'nde düzenlenen miting sırasında destekçilerle konuşuyor. Trump, Nebraska valilik yarışında Charles Herbster'ı destekliyor. (Fotoğraf: Scott Olson/Getty Images)


  • Yaş: 77
  • Parti: Cumhuriyetçi
  • Mevcut ve eski roller: Eski başkan, emlak geliştiricisi
  • İlan tarihi: 15 Kasım 2022

Bio: Trump, 2020'de Başkan Joe Biden'a yenildikten sonra Beyaz Saray için üçüncü bir teklif başlattı. Bayrak taşıyıcısı rolü konusunda giderek daha belirsiz hale gelen bir partiden gelen ters rüzgarlarla karşı karşıya. Trump ayrıca bir dizi federal ve eyalet soruşturmasına da konu oldu ancak soruşturmaları "cadı avı" olarak nitelendirdi ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunsa bile adaylığını sürdüreceğine söz verdi. Siyasi yüküne ve son zamanlardaki zorluklara rağmen Trump hâlâ önemli ve coşkulu bir destekçi kitlesine sahip. Bu taban, GOP alanının geri kalanının Trump dışındaki oyları bölmesi durumunda adaylığının anahtarı olabilir.


Nikki Haley

Simi Valley, Kaliforniya - 14 Ekim: Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley, Ronald Reagan Başkanlık Vakfı ve Enstitüsü İcra Direktörü John Heubusch ile birlikte "Bir Şey Yapılmasını İstiyorsanız: Cesur Kadınlardan Liderlik Dersleri" adlı kitabı hakkında konuşuyor , Simi Vadisi'ndeki Ronald Reagan Başkanlık Kütüphanesi'nde, 14 Ekim 2022 Cuma. (Fotoğraf: Hans Gutknecht/MediaNews Group/Los Angeles Daily News, Getty Images aracılığıyla)


  • Yaş: 51
  • Parti: Cumhuriyetçi
  • Şimdiki ve eski görevleri: Eski Güney Carolina valisi, eski Birleşmiş Milletler büyükelçisi
  • İlan tarihi: 14 Şubat 2023

Bio: Haley, 2010 yılında Güney Carolina'nın ilk kadın valisi olduğunda Cumhuriyetçi Parti'de yükselen bir yıldız olarak görülüyordu. Haley, iki dönem görev yaptıktan sonra Başkan Trump tarafından Birleşmiş Milletler büyükelçisi olarak atandı. Başlangıçta adaylık için Trump'a meydan okumayacağını söylemesine rağmen Haley bir U dönüşü yaptı ve o zamandan beri Hintli göçmenlerin çocuğu olarak kimliğine sıkı sıkıya yaslandı. Partinin mevcut kültür savaşlarını kucaklamak için ılımlı köklerini terk etti ve 75 yaşın üzerindeki tüm politikacılar için zorunlu bilişsel testler önerirken, defalarca "yeni nesil" Cumhuriyetçi liderlik çağrısında bulundu - hem Trump'a hem de Biden'a ince örtülü bir atış .



Ryan Binkley

Ryan Binkley Amerika Birleşik Devletleri başkanlığına adaylığını açıkladı. (Fotoğraf: Business Wire)


  • Yaşı: Bilinmiyor
  • Parti: Cumhuriyetçi
  • Mevcut ve eski roller: İşletme yöneticisi, papaz
  • İlan tarihi: 23 Nisan 2023

Bio: Binkley, Texas'lı bir CEO'dur ve burada bir birleşme ve satın alma şirketi olan Generational Equity Group'u yönetmektedir ve Richardson, Texas'taki bir kilisede kurucu ortak ve baş papaz olarak görev yapmaktadır. Binkley ulusal düzeyde büyük ölçüde tanınmıyor ve geleneksel muhafazakar değerlere odaklanan bir kampanya yürütüyor.


Robert F.Kennedy Jr.

NEW YORK, NEW YORK - 25 TEMMUZ: Demokrat Başkan Adayı Robert F. Kennedy Jr., 25 Temmuz 2023'te New York City'de Glasshouse'da Dünya Değerler Ağı'nın Başkan adayları serisi sırasında Haham Shmuley Boteach tarafından tanıtılırken dinliyor. Başkan Joe Biden'a karşı uzun vadeli bir ön seçim kampanyası yürüten Kennedy Jr., antisemitizmle mücadele ve İsrail'in savunulmasını tartışmak üzere Haham Shmuley Boteach'a katıldı. Kennedy, aşılara ilişkin tutumu nedeniyle tepkiyle karşı karşıya kaldı ve en son, Yahudi ve Çinlileri korurken, koronavirüs (COVID-19) hastalığının "Kafkasyalılara ve Siyahilere saldırmayı hedeflemiş olabileceğini" öne süren yorumları nedeniyle tepkiyle karşılaştı. Irkçılık ve antisemitizm iddialarını reddetti. (Fotoğraf: Michael M. Santiago/Getty Images)


  • Yaş: 69
  • Parti: Bağımsız
  • Mevcut ve eski roller: Yazar, çevre avukatı, aşı karşıtı aktivist.
  • Duyuru tarihi: 5 Nisan 2023'te Federal Seçim Komisyonu'na evrak sundu

Biyografi: Kennedy – 1968'deki ön seçim kampanyası sırasında suikasta uğrayan Senatör Robert F. Kennedy'nin oğlu ve Başkan John F. Kennedy'nin yeğeni – kariyerinin başlarında çevre hukuku konusunda uzmanlaşmış bir yazar ve dava avukatıdır. Kendisi, son on beş yılda, COVID-19 salgını sırasında çalışmaları yoğunlaşan aşı karşıtı hareketin önde gelen sesi olarak ortaya çıktı. Kennedy, 2021'de, o dönemde ülkenin önde gelen halk sağlığı ofisini küçümseyen ve koronavirüs, aşılar ve tedaviler hakkında yanlış bilgileri teşvik eden "Gerçek Anthony Fauci" başlıklı bir kitap yayınladı. Ancak Kennedy soyundan gelen isim tanınırlığından hoşlanıyor. Aşı karşıtı aktivizmi, kendi aile üyeleri de dahil olmak üzere geniş çapta eleştirildi ve onu Demokrat Parti'nin kenarına koyuyor. Beyaz Saray'daki adaylığına Demokrat olarak başlayan Kennedy, Ekim ayında bağımsız olarak aday olmaya karar verdi. .


Cornel Batı

Union Theological Seminary'de Felsefe ve Hristiyan Uygulamaları Profesörü Cornel West, Kongre ve ABD Adalet Bakanlığı'na United Airlines'ın işe alma ve terfi uygulamalarına ilişkin federal bir soruşturma başlatma çağrısında bulunan bir basın toplantısında konuşuyor. 15 Eylül 2016 Washington, DC'de - Bir grup Afro-Amerikalı pilot, United Airlines'a karşı yasal işlem başlattı ve onların sivil hak talepleri, şirketin Afrikalı Amerikalılara yönelik muamelesi nedeniyle federal mahkemede beklemede. (Fotoğraf: ZACH GIBSON / AFP) (Fotoğraf: ZACH GIBSON/AFP, Getty Images aracılığıyla)


  • Yaş: 70
  • Parti: Bağımsız
  • Mevcut ve eski roller: Aktivist, filozof, entelektüel, yazar
  • İlan tarihi: 5 Haziran 2023

Bio: Çalışmaları ırk ve sınıfa odaklanan uzun süredir aktivist olan West, başkanlık yarışına üçüncü taraf, solcu bir grup olan Halk Partisi'nin bayrağı altında girdi ancak şu anda bağımsız olarak yarışıyor. West, onlarca yıldır Demokrat siyasette aktif olan ve Senatör Bernie Sanders'ın 2016 ve 2020'deki Demokrat Parti başkanlık ön seçimlerini destekleyen kamusal bir entelektüel ve sosyalisttir.

West, bir duyuru videosunda şunları söyledi: "Hakikat arayışına giriyorum, adalet arayışına giriyorum ve başkanlık bu hakikat ve adaleti takip etmek için sadece bir araç; tüm hayatım boyunca yapmaya çalıştığım bir şey." 5 Haziran'da.

Hiç yorum yok