Flaş Haber

Kaç Banka Hesabım Olmalı

 Birden fazla banka hesabı, finansmanı ayırmanıza yardımcı olabilir ancak daha fazla yönetim gerektirir.

Arkasında bekleyen bir sıra insanla orta yetişkin kadın, banka kartını tanınmayan erkek banka memuruna uzatırken gülümsüyor.


İdeal banka hesabı sayısı finansal alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Yalnızca iki hesaptan ( çek ve tasarruf ) memnun olabilirsiniz veya iş ve kişisel harcamalarınızı ayırmak, bir banka hesabını bir ortakla paylaşmak veya çeşitli finansal hedefler için ayrı hesaplar tutmak için birden fazla hesap isteyebilirsiniz.

Tayne Law Group PC'den New York mali avukatı Leslie H. Tayne, "Çoğu insanın günlük işlemleri yönetmek için en az bir çek hesabına ve ekstra fon ayırmak için bir tasarruf hesabına ihtiyacı vardır" diyor. "Ancak, ihtiyaç duyduğunuz durumlar da olabilir. diğer hesaplar."

Birden fazla banka hesabına sahip olmanın ne zaman mantıklı olduğunu ve banka hesaplarını açıp yönetirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Neden Birden Fazla Banka Hesabınız Var?

Birden fazla banka hesabına sahip olmak, paranızı düzenlemenize yardımcı olabilir. Örneğin, bazı kişilerin kişisel çek ve tasarruf hesapları vardır, ortak bir hesabı paylaşırlar ve ticari çek ve tasarruf hesapları vardır.

Birden fazla banka hesabı istemenizin nedenlerinden bazıları şunlardır:

  • Düzenli harcamaları ve ekstra para için tasarrufları kontrol etmeyi sürdürmek.
  • Acil durum fonunu ayrı tutmak.
  • Ticari ve kişisel banka hesaplarını ayırma.
  • Bir ortakla paylaşılan harcamalar için ortak çek hesabı kullanmak.
  • Faturalar için bir hesap ve değişken giderler için bir hesap gibi harcamaları ayırmak.
  • Yeni hesap açarak ve bakiyeyi koruyarak banka bonusları kazanmak .

Para koçu ve sertifikalı mali planlamacı Ohan Kayikchyan, bir hane halkının dört hesap tutmasının mantıklı olabileceğini söylüyor: aylık yinelenen faturalar için bir vadesiz hesap, değişken harcamalar için bir çek hesabı, ayrıca acil durum fonları için bir tasarruf hesabı ve diğer tasarruf hedefleri için bir ikinci hesap.


Çoklu Banka Hesabının Avantajları ve Dezavantajları

Birden fazla banka hesabı kullanmak faydalı olsa da hesapları korumak bir dezavantaj olabilir. Artı tarafta, birden fazla banka hesabı kullanmak bütçelemede, fonları ayırmada ve para akışlarınızı izlemede size yardımcı olabilir.

Tayne, hesapları farklı harcama kategorileri için belirlemenin aşırı harcamalardan kaçınmanıza yardımcı olabileceğini söylüyor. Örneğin, faturalarınızı ödemek ve değişken harcamalar için ayrı hesaplar kullanıyorsanız, alışverişe çok fazla harcadığınız için kira çekinin karşılıksız çıkması konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Tayne, çok fazla paranız varsa, sigorta için FDIC limitlerini aşmamak için bunu birden fazla bankaya yaymanın iyi bir fikir olduğunu söylüyor .

Ancak birden fazla banka hesabınız olduğunda hepsini yönetmeniz gerekir. Tayne, "Ne kadar çok banka hesabınız varsa, yönetmeniz ve takip etmeniz gereken o kadar çok şey olur" diyor. "Yeterli tamponu korumazsanız sizi kırmızıya sokabilecek otomatik transferlerin yanı sıra ücretlerden kaçınmak için minimum bakiye gerekliliklerini göz önünde bulundurun."

Banka hesap özetlerinin dolandırıcılık faaliyetleri açısından düzenli olarak gözden geçirilmesini tavsiye ediyor.

Ek olarak, bazı faiz getiren tasarruf hesapları, bakiyenize bağlı olarak daha yüksek faiz oranı kazanır. Paranızın daha fazlasını tek bir yerde tutmak avantajlı olabilir.

Ancak, negatif bakiyeli bir borçlandırılan hesabınız olmadığı sürece banka hesapları kredi puanınızı etkilemez . Tayne, hesaplarınızdan sürekli olarak fazla para çekmeniz durumunda bunun ChexSystems'e bildirilebileceğini ve bunun da gelecekte hesap açmayı zorlaştıracağını söylüyor.

Banka Hesabı Açarken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

İster birinci ister beşinci olsun, yeni bir banka hesabı açmaya hazır olduğunuzda şu faktörleri aklınızda bulundurun:

  • Hesap amacı. Hesabı nasıl kullanacağınız.
  • Banka itibarı. Kuruma güvenmeniz gerekip gerekmediğini gösteren incelemeler ve geçmiş. 
  • Minimum bakiye gereksinimleri. Ücretlerden kaçınmak için hesabınızda ne kadar tutmanız gerekir.
  • Faiz oranları. Varsa mevduatlarınızın ne kadar faiz kazandığı.
  • Hesap ücretleri. Bir hesabı sürdürmenin maliyeti ve hesap ücretlerinden feragat etmek için yerine getirmeniz gereken gereksinimler.
  • Mevcut hizmetler. Çevrimiçi fatura ödeme veya mobil uygulama gibi bankanın sunduğu hizmetler .

Birden Fazla Banka Hesabını Yönetmek İçin İpuçları

Birden fazla banka hesabıyla hokkabazlık yapmak zor olabilir, ancak para yönetimi araçları bunu kolaylaştırabilir. Örneğin Tayne, mali durumunuzun birleştirilmiş bir görünümünü elde etmek için bir bütçeleme uygulaması kullanmanızı ve hesaplarınızı bağlamanızı öneriyor. Ayrıca düşük bakiyeler, büyük işlemler ve yaklaşan fatura ödemeleri hakkında bildirim almak için bankanızdan kısa mesaj veya e-posta uyarılarına kaydolabilirsiniz.

Yine de hesaplarınızı düzenli olarak incelemelisiniz. Kayikchyan, "Hesaplarda yetkisiz veya şüpheli işlem olmadığından emin olmak için banka hesap özetlerinizi aylık olarak kontrol etmek akıllıca olacaktır" diyor. "Banka hesap özetlerinizi periyodik olarak gözden geçirmek aynı zamanda bütçelemenize de yardımcı olacak ve harcamalarınızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olacaktır."

Hiç yorum yok