Flaş Haber

Tasarruf Faiz Oranı Tahmini

 Tasarruf faiz oranları yüksek ancak 2024'te düşebilir.

 

Güneşli bir öğleden sonra evde muhasebe yapan kadın.

Daha yüksek faiz oranları, borçlanmanın daha pahalı hale gelmesi anlamına gelir. Ancak diğer taraftan tasarruf hesabınız daha fazla kazanabilir. Faiz oranları 2023'te arttı ve 2024'e kadar da düşmesi beklenmiyor. Bunun tasarruf hesabınız için ne anlama geldiğini görün ve yüksek faiz oranından nasıl yararlanabileceğinizi öğrenin.

Tasarruf Faiz Oranları 2023'te Neler Yaptı?

2023'te tasarruf oranlarının yükseldiğini gördük. Federal Reserve, Mart 2022'den bu yana yükselen enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını artırdı ve bu yıl şu ana kadar dört faiz artırımı yaptı. 2023'e %4,25 ila %4,5 federal fon oranıyla girdik. Federal Reserve'ün faiz oranlarını sabit tuttuğu Eylül ve Kasım toplantılarının ardından mevcut faiz oranı aralığı %5,25 ila %5,5 aralığındadır.

Federal Rezerv faiz oranlarını artırdıkça ipotek , bireysel kredi , kredi kartı ve tasarruf hesaplarının oranları da artıyor.

FDIC'ye göre 16 Ocak 2024 itibarıyla tasarruf hesaplarının ulusal ortalama oranı %0,47 idi . En iyi APY'leri görmek için en iyi yüksek getirili tasarruf hesaplarına göz atabilirsiniz .


Prudential'ın sertifikalı mali planlamacısı Deri Freeman, "Federal Rezerv, merkez bankasının enflasyonla mücadele sorumluluğunun bir parçası olarak, geçen yıl faiz oranlarını hızlı bir şekilde artırdı" diyor. "Ev veya araba gibi büyük satın alımlar için borçlanmayı daha pahalı hale getirse de, nakit faiz tasarruf oranlarının da fayda sağladığını görüyoruz."

Tasarruf Oranı Tahminleri 

Fed Eylül ve Kasım toplantılarında faiz oranlarını sabit tutmayı tercih etti. Toplantı notları, Fed'in enflasyon yeniden toparlanmadığı sürece faiz oranlarını korumayı planladığını gösteriyor.

Freeman, hiç kimsenin kesin olarak kesin bir şey söyleyememesine rağmen birçok uzmanın 2024'te faiz oranlarının düşmesini beklediğini söylüyor. "Faiz oranları gelecek yıl bir noktada yavaş yavaş düşmeye başlayabilir ancak bu herkesin tahminidir" diyor.

Tasarruf Oranlarını Maksimuma Çıkarma Stratejileri

Faiz oranlarının yüksek olduğu dönemlerde tasarruf hesabınızdan daha fazla kazanabilirsiniz. Yıllık getirisi en yüksek olan tasarruf hesaplarını ve mevduat sertifikalarını bularak avantajlardan yararlanmanın tam zamanı .

Ayrıca yeni uygun tasarruf hesapları açtığınızda yüzlerce dolar ödeyebilecek banka hesabı bonuslarına da dikkat edin . Bonusu kazanmak için hesabınızı açık tutmanız, uygun bir para yatırma işlemi yapmanız ve belirli bir süre boyunca minimum bakiyeyi korumanız gerekir.

CD'ler

Mevduat sertifikaları genellikle tasarruf hesaplarından daha yüksek faiz oranları sunar çünkü paranızı belirli bir süre için bir kenara koymayı taahhüt edersiniz. Bir yıllık CD açarsanız, hesabınızda bir yıl boyunca para bırakmanız gerekir. Bu, bir faiz oranını sabit tutmanıza olanak tanır, böylece piyasa oranları düşse bile faiz oranı aynı kalır.

Bir seçenek, vade tarihlerini şaşırtarak bir CD merdiveni oluşturmaktır . Basit bir CD merdiveni, bir yıl boyunca her ay bir yıllık CD'nin açılmasını içerebilir. Bu, CD'ler olgunlaştıkça fonlarınıza erişiminizi korurken, şu anda yüksek tasarruf oranlarından ve yakın gelecekte artma potansiyeli olan oranlardan yararlanmanıza yardımcı olabilir.

Para Piyasası Hesapları

Para piyasası hesabı, çek yazma yetenekleri sunan bir tasarruf hesabıdır. Tasarruf oranlarınızı en üst düzeye çıkarmak için alışveriş yapın. Yalnızca çevrimiçi bankalar muhtemelen en yüksek APY'leri sunacaktır. Bu şirketler, geleneksel fiziksel bankaların önemli genel gider maliyetlerine sahip olmadıklarından, daha rekabetçi faiz oranları sunabiliyorlar.

Birikim Hesapları

Para koçu ve sertifikalı finansal planlamacı Ohan Kayikchyan, maksimum APY'yi elde etmek için dijital bankaların sunduğu yüksek getirili tasarruf hesaplarını arayın diyor . Ancak tasarruf oranlarına ilişkin ayrıntılı yazıları mutlaka okuyun. Giriş veya teaser oranları olarak da bilinen bonus oranları, genellikle yeni bir hesap açmaya yönelik bir teşviktir ancak belirli bir süre sonra sıfırlanabilir. Ayrıca, reklamı yapılan oranı almak için bakiye gerekliliği olup olmadığını öğrenin.

Freeman ayrıca yüksek getirili tasarruf oranlarına sahip kredi birliklerine danışılmasını da tavsiye ediyor. Çevrimiçi bankalar gibi, kredi birliklerinin de genel giderleri büyük finansal kurumlara göre daha düşüktür ve daha rekabetçi oranlar sunabilirler.

Hesapları kontrol etme

Genellikle tasarruf için bir çek hesabı kullanmazsınız; bunun yerine, faturaları ödediğiniz ve maaş çekini aldığınız merkezdir. APY'nizi çek hesabınızla en üst düzeye çıkarma fırsatları hala var. Giderek daha fazla banka ve kredi birliği faiz getiren çek hesapları sunuyor .

Ancak yeni bir hesap açmadan önce mevcut bankanıza başvurun. Tasarruf hesabınızda paranız varsa, tasarruf oranı daha yüksek olan bir bankaya geçmeyi düşünüyorsanız bankanızla görüşün. Kayikchyan, "Mevcut bankanıza, ilişkinizi sürdürmek ve paranızı bir rakibe aktarmamak için sizin için ne yapabileceklerini sorun" diyor.

Hiç yorum yok