Flaş Haber

Bu Eyaletler Taylor Swift'i Hedef Alan Deepfake Türlerini Yasakladı

 En az 10 eyalet, dünyaca ünlü pop yıldızını mağdur eden, teknolojiyle oluşturulan müstehcen video veya görsellerin paylaşılmasını yasaklamak için harekete geçti.

 

Taylor Swift, 28 Ocak 2024 Pazar günü Baltimore'da Baltimore Ravens ve Kansas City Chiefs arasında oynanan AFC Şampiyonası NFL futbol maçının ardından sahadaki insanlarla konuşuyor. Kansas City Chiefs karşılaşmayı 17-10 kazandı. (AP Fotoğrafı/Alex Brandon)

Taylor Swift'in yakın zamanda internette dolaşan sahte, müstehcen görüntülerine kamuoyunun tepkisi sürüyor. Ancak yapay zeka tarafından oluşturulan bu görüntülerin düzenlenmesi, çoğu kişinin düşündüğünden daha fazla zorluk oluşturabilir; çünkü yapay zekanın hızlı büyümesi nedeniyle yalnızca 10 eyalet bu uygulamanın bazı türlerini doğrudan yasaklamıştır .

Süperstar şarkıcı-söz yazarı ve müzisyenin pornografik ve dijital olarak değiştirilmiş görüntüleri geçen hafta eski adıyla Twitter olan X gibi sosyal medya sitelerinde yayıldı . Görüntüler, bir tür yapay zeka tarafından üretilen, görünüşte gerçekçi ancak manipüle edilmiş bir video veya fotoğraf için nispeten yeni bir terim olan deepfake'ti. Kâr amacı gütmeyen Sosyal Medya Güvenliği Örgütü'ne göre, teknoloji ilk olarak 2017'nin sonlarında ortaya çıktı ve ardından gelen kod paylaşımı, onu daha yaygın bir şekilde kullanılabilir hale getirdi.

NYU'da yardımcı profesör ve seçkin bir araştırmacı olan Judith Germano, "Sorunun bir kısmı teknolojinin daha ucuz, daha erişilebilir ve teknoloji ürünlerinin daha inandırıcı hale gelmesi, buna karşın kanunların ve koruma önlemlerinin o kadar hızlı gelişmemesidir" diyor. Hukuk Okulu . "Dolayısıyla, yıllardır var olan ve bir tür cinsel sömürü, istismar, manipülasyon olarak daha yaygın hale gelen bu çok ciddi sorunu ele alacak yasalara, standartlara, korkuluklara ve siyasi ve kamusal söylemlere ihtiyacımız var."

Hiç yorum yok