Flaş Haber

2024'te Emekli Olmak İstiyorsanız Şimdi Hazırlanmanız Gerekenler

 

 Bu yıl emekli olmadan önce mali durumunuza bakın ve yaşam tarzı değişikliğine hazırlanın.

 

Büyükanne ve torunu yaz aylarında evdeki organik sebze bahçesinden sebze toplamanın keyfini çıkarıyorlar.

Temel Çıkarımlar

  • Emekli olmak için yeterli paraya sahip olduğunuzdan emin olmak için tasarruflarınızı, yatırımlarınızı ve emeklilik hesaplarınızı dikkate alın.
  • Karşılamanız gereken aylık maliyetleri belirleyin ve gelirinizin bunları nasıl karşılayacağını düşünün.
  • Başvuru sürecine ne zaman başlayacağınıza karar verebilmek için Sosyal Güvenlik avantajlarına bakın.
  • Mümkünse borçlardan kurtulun, yatırımlarınızı gözden geçirin ve emekli olmadan önce sağlık masraflarını düşünün.
  • Emeklilikte sıkılmamak ve başkalarıyla bağlantıda kalmak için yeterli aktiviteye sahip olduğunuzdan emin olun.

Emeklilik önemli bir dönüm noktasıdır ve işten serbest bir programa geçişi işaret eder. 2024'te emekli olmayı planlıyorsanız bir yol haritası belirlemek iyi bir başlangıç ​​noktası olabilir. Bu genellikle artık maaş almayacağınız için gelirinizin nereden geleceğini düşünmeyi içerir.

Yaşamınızın bu yeni aşamasına hazırlanırken şu yönergeleri izleyin:

  • Mali durumunuzu gözden geçirin.
  • Emeklilik bütçesi oluşturun.
  • Emeklilik tasarruflarınızı en üst düzeye çıkarın.
  • Mümkünse borcunuzu ödeyin.
  • Sosyal Güvenlik seçeneklerini keşfedin.
  • Sağlık bakımına hazırlanın.
  • Yatırımlarınızı yönetin.
  • Bir yere karar verin.
  • Faaliyetlerinizi planlayın.

Finansal Durumunuzu Gözden Geçirin


Herhangi bir emeklilik kararı vermeden önce mevcut mali durumunuzu değerlendirin. Gelecek yıllarda kendinizi ve evinizi geçindirmeye yetecek kadar paranız olup olmadığını belirlemek için tasarruflarınızı, yatırımlarınızı ve emeklilik hesaplarınızı değerlendirin. Emekli olmak için mali açıdan iyi bir zaman olup olmadığına karar vermek için bir mali müşavirle randevu ayarlayabilir veya eşinizle oturabilirsiniz. Sosyal Güvenlik yardımlarından yararlanma hakkınız olsa da , aldığınız miktar tüm masraflarınızı karşılamaya yeterli olmayabilir. Ayrıca emekliliğinizin onlarca yıl sürebileceğini de unutmayın.

Emeklilik Bütçesi Oluşturun

Harrisburg, Pensilvanya'daki Conrad Siegel'de sertifikalı mali planlamacı ve özel servet danışmanı Michael Hoyle, bir e-postada "Emekliliğin nasıl görüneceğine dair bir fikir edinmek için şimdi harcamalarınızı gözden geçirin" dedi. Konut, yiyecek, kamu hizmetleri, ulaşım ve sigorta gibi yaşam masraflarını ekleyin. Seyahat veya kulüp üyeliği gibi ekstra masrafların finansmanı da dahil olmak üzere emeklilikte parayı nasıl harcayacağınızı düşünün. İki arabadan bir araca geçmek veya daha az iş kıyafeti satın almak gibi bazı masrafları azaltabilirsiniz .


Emeklilik Tasarruflarınızı En Üst Düzeye Çıkarın

401(k) planınız veya IRA'nız varsa katkı limitlerini ve işveren eşleşmesini kontrol edin . 2024'te, 401(k)'de 50 yaşında veya daha büyükseniz 23.000 ABD Doları veya 30.500 ABD Doları'na kadar bir kenara ayırabilirsiniz. IRA'nın katkı limiti 7.000 ABD Doları veya en az 50 yaşındaysanız 8.000 ABD Dolarıdır. Gücünüz yetiyorsa, emekli olmadan önce mümkün olduğu kadar çok para yatırabilirsiniz. İşvereniniz, iş yerinizin politikalarına bağlı olarak bir eşleşme sağlayabilir. Gelecek yıllarda büyüme fırsatıyla birlikte daha fazla fon ayıracaksınız.

Mümkünse Borcunuzu Ödeyin

Emekli olmadan önce ipotek , kredi kartı borcu ve otomobil kredisi dahil olmak üzere borçlarınızı ödeyip ödeyemeyeceğinize bakın . Bunu yapmak, emeklilik sırasındaki mali yükümlülüklerinizi ortadan kaldıracaktır. Bakiyenizi ödeme veya aylık ödeme gönderme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. Tüm borcunuzdan kurtulamıyorsanız, mümkün olan en kısa sürede ödemek için bir plan yapın.


Sosyal Güvenlik Seçeneklerini Keşfedin

Genellikle 66 ile 67 arasında olan tam emeklilik yaşınızı belirleyin. Tam emeklilik yaşınıza ulaştığınızda Sosyal Güvenlik yardımlarına başvurursanız, yardım tutarınızın tamamını alırsınız. Sosyal Güvenlik yardımlarını 62 yaşından itibaren almaya başlayabilirsiniz, ancak aldığınız çekte kesinti yapılacaktır. Yardımları tam emeklilik yaşınızın ötesine geciktirirseniz, aylık ödemenizde artış olur. Emeklilik yardımına, yardım almaya başlamak istediğiniz tarihten dört ay öncesine kadar başvurabilirsiniz.

Güney Ürdün, Utah'taki sertifikalı mali mütevelli ve Elysium Financial'ın başkanı John Bergquist, bir e-postada " Sosyal Güvenlik yardımlarını ne zaman talep etmeye başlamak istediğinizi belirlemek önemlidir " dedi. "Gecikmenin aylık ödemelerinizi nasıl etkileyebileceğini de hesaplamak isteyebilirsiniz." Paraya hemen ihtiyacınız yoksa veya emeklilikte işe başlamayı planlıyorsanız başvuru için beklemeye karar verebilirsiniz.

Sağlık Hizmetlerine Hazırlanın

65 yaşında Medicare'e hak kazanacaksınız ve kayıt sürecinden geçmeniz gerekecek. 65 yaşını doldurmadan üç ay önce Medicare'e kaydolabilirsiniz. Henüz 65 yaşında değilseniz, eşinizin planı aracılığıyla sigorta kapsamına girmek gibi diğer sağlık hizmetleri seçeneklerine bakmak isteyebilirsiniz. Bergquist, "Bir sağlık tasarruf hesabınız varsa katkılarınızı en üst düzeye çıkarmayı düşünebilirsiniz" dedi. Bu, daha sonraki sağlık ihtiyaçlarınız için sahip olduğunuz fonları artırabilir.

Yatırımlarınızı Yönetin

Yatırımlarınızın nasıl tahsis edildiğini gözden geçirmek için biraz zaman ayırın. “Nakit, tahvil ve hisse senetlerine ne kadar maruz kalıyorsunuz?” Hoyle dedi. Risk toleransı düzeyinizi göz önünde bulundurun ve kendinizi rahat hissettiğiniz seviyeye uygun ayarlamalar yapın. Emeklilik sırasında portföyünüzü düzenli olarak gözden geçirmek isteyeceksiniz.

Ayrıca fonlara erişmenin bir yolunu oluşturun. Sertifikalı bir mali planlamacı ve Newark, New Jersey'deki Limestone Financial Group'un kurucusu Stephen Roth, bir e-postada "IRA için vergi açısından verimli bir dağıtım stratejisi ve vergi etkilerini en aza indirecek nitelikli varlıklar geliştirin" dedi. Bir IRA'dan veya 401(k)' den fon aldığınızda , tutar üzerinden vergi ödemeniz gerekir. Çalıştığınız yıllara göre daha düşük bir vergi dilimindeyseniz daha az vergi ödeyebilirsiniz. Veya daha düşük bir vergi diliminde kalmak için her yıl belirli bir miktar almaya karar verebilirsiniz.

Bir Lokasyona Karar Verin

Küçülme, bir evi yönetmek için sahip olduğunuz maliyetleri azaltabilir. Mevcut yerinizi satarsanız elde ettiğiniz gelirle başka bir ev satın alabilirsiniz. Yaşam düzenlemenizi basitleştirmek aynı zamanda daha az bahçe işi ve daha az bakım maliyeti anlamına da gelebilir.

Yeni bağlantılar kurabileceğiniz diğer emeklilerin olduğu toplulukları arayın. Veya aile üyelerine daha yakın olmayı tercih edebilirsiniz. Yaşam maliyetinin yüksek olduğu bir bölgedeyseniz, daha ucuz konut ve daha düşük vergilerin olduğu bir eyaleti düşünebilirsiniz.

Faaliyetlerinizi Planlayın

Her hafta sosyal etkileşime girdiğinizden emin olun. Roth, "Emeklilik perspektifini bir masraftan, düşünme ve keyif alma dönemine dönüştürün" dedi. Yeni hobiler deneyebilir veya topluluğunuzda gönüllü olabilirsiniz. Komşularınızla düzenli olarak buluşabilir veya daha önce gitmeye vakit bulamadığınız yerleri görebilirsiniz. Aktif kalmak emeklilikte genel refahınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Hiç yorum yok