Flaş Haber

2024'te Amerika'daki En İyi İşler

 

US News'in 2024 yılının en iyi 25 işi, değişen iş piyasasını yansıtıyor; bu yıl listede sağlık ve iş sektörleri hakim durumda.

Çalışma İstatistikleri Bürosu tahminlerine göre, genel olarak ABD ekonomisine 2022 ile 2032 yılları arasında, özellikle sağlık ve sosyal yardım sektörleri ile profesyonel, bilimsel ve teknik hizmetler sektörlerinde 4,7 milyon iş eklenmesi bekleniyor .

Yaşlanan nüfus ve kronik rahatsızlıkların artan yaygınlığı, sağlık hizmetleri ve sosyal yardım alanlarında öngörülen güçlü istihdam artışına yol açacaktır. Mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler sektöründeki artış, bilgi teknolojisi ürün ve hizmetlerine olan talebin artmasından kaynaklanabilir.

US News, bu yılın listesini oluşturmak için en iyi işleri bulmak için bir düzineden fazla sektörü inceledi, ortalama maaşı, tahmin edilen büyümeyi ve işsizlik oranını ölçtü. US News ayrıca işleri iş-yaşam dengesi ve stres düzeyi gibi niteliklere göre ölçtü ve karşılaştırdı. En iyi işleri nasıl sıraladığımız hakkında daha fazla bilgi edinin ve sıralamanın tamamına göz atın.

25. Hemşire Anestezi Uzmanı

Sektör: Sağlık Hizmetleri
Ortalama Maaş: 203.090 Dolar
İşsizlik Oranı: %1,9
İş Artışı: %8,9 veya 2032 yılına kadar 4.400 yeni iş

Bu tıp uzmanları, tıbbi prosedürlerden önce hastalara gaz ve ilaç verirler. Bu listedeki herhangi bir iş arasında en yüksek ortalama maaşa sahip olan hemşire anestezistleri , bir tıbbi ekibin değerli üyeleridir ve çeşitli sağlık tesislerinde iş fırsatları bulabilirler. Hemşire anestezistleri, en az bir yıllık kritik bakım deneyimine ve genellikle tamamlanması iki yıl süren yüksek lisans derecesine sahip, anesteziyoloji konusunda uzmanlaşmış kayıtlı hemşirelerdir. Ancak 2025 yılına kadar tüm yeni hemşire anestezistlerinin doktora derecesine sahip olmaları gerekecek.

Hemşire anestezistlerinin devlet tarafından lisanslanması gerekir. Kayıtlı hemşireler olarak bu profesyonellerin bir hemşire anestezi programını tamamlamaları ve ulusal sertifika sınavını geçmeleri gerekir. Hemşire anestezistleri zamanlarının çoğunu ayakta geçirirler ve konu hasta bakımıyla ilgili kritik kararlar alırken çalışmak stresli olabilir.

24. Diş Hijyenisti

Sektör: Sağlık hizmetleri desteği
Ortalama Maaş: 81.400 $
İşsizlik Oranı: %0,6
İş Artışı: %7,4 veya 2032 yılına kadar 16.300 yeni iş

Diş hijyenistleri ağız hastalıklarının tedavisinden ve önlenmesinden sorumludur. Bu tıp uzmanları günlük iş görevlerinde florür ve topikal anestezi uygulayabilirler. Eyalete özel bir lisans almadan önce adayların Diş Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite edilen bir diş hijyeni programını tamamlamaları gerekir. Önlisans diploması zorunludur ancak bu alanda lisans veya yüksek lisans diploması faydalıdır.

23. Satış Müdürü

Endüstri: Satış ve pazarlama
Medyan Maaş: 130.600 $
İşsizlik Oranı: %2
İş Artışı: %4,1 veya 2032'ye kadar 22.500 yeni iş

Satış ekibinin yöneticisi, işletmeyi müşteriyle buluşturmaktan sorumludur. Satış yöneticilerinin , bir kuruluşun satış ekibini etkin bir şekilde yönetmek için hedef tüketiciyi, satış hedeflerini ve proje hedeflerini iyi anlaması gerekir. Bir yöneticinin işletmeler arası bir sektörde veya doğrudan tüketiciye yönelik bir organizasyonda çalışmasına göre kesin sorumluluklar farklılık gösterir, ancak iletişim ve liderliğin temel temelleri sabit kalır.

Bu meslekte lisans derecesi yaygındır. Yüksek lisans derecesi gerekmese de satış yöneticileri, satış yönetimi alanında yüksek lisans düzeyindeki programdan yararlanabilirler.

22. Endüstriyel Psikolog

Sektör: Bilim
Medyan Maaş: 139.280 $
İşsizlik Oranı: Yok
İş Artışı: %5 veya 2032'ye kadar 500 yeni iş

Endüstriyel psikologlar, psikolojinin ilkelerini işyerine uygular. Birçok alanda zihinsel sağlık ve kişisel sağlığın öncelikli hale gelmesiyle birlikte, endüstriyel psikoloğun rolü giderek daha önemli hale geliyor. Bu pozisyon, US News'in en iyi bilim işleri listesinde ilk sırada yer almaktadır . Bu psikologlar bir kuruluşun eğitimini, işe alım uygulamalarını ve iş akışı planlamasını optimize etmek için yönetimle birlikte çalışır.

Bu pozisyon, endüstriyel veya örgütsel psikoloji alanında yüksek lisans derecesi gerektirir. Doktora derecesi daha fazla fırsat sunsa da bu rol için gerekli değildir.

21. Web Geliştiricisi

Endüstri: Teknoloji
Ortalama Maaş: 78.580 $
İşsizlik Oranı: %1
İş Artışı: %16,9 veya 2032 yılına kadar 16.700 yeni iş

Web geliştiricileri web siteleri oluşturur ve bakımını yapar. Bu kod ağırlıklı konum, kullanıcıların bir programın arayüzünü etkili bir şekilde kullanabilmelerini sağlamak için web'e yönelik teknolojiyle ilgilidir. Bu alanın genişliği, bu pozisyonun ayrıntılarını işverene bırakmaktadır. Ancak web geliştiricileri teknik bilgilerini müşteriler ve ekip üyeleriyle sorunları ve çözümleri iletmek için kullanmayı bekleyebilirler.

Bilgisayar kodlaması ve web yazılımı geliştirme konusunda derin bir anlayış önemlidir. İşverenler adaylardan orijinal projelerden oluşan bir portföy bekleyebilirler.

20. Veteriner

Sektör: Sağlık Hizmetleri
Ortalama Maaş: 103.260 $
İşsizlik Oranı: %0,2
İş Artışı: %19,8 veya 2032 yılına kadar 17.700 yeni iş

Tüylü dostlarımıza bakmak, yalnızca hayvanlarla değil teknolojiyle de arası iyi olan birini gerektirir. Veteriner hekimler hayvanları teşhis ve tedavi etmek için her türlü makine ve tıbbi bilgiyi kullanırlar. Bu listedeki tüm meslekler arasında en düşük işsizlik oranlarından birine sahip olan bu mesleği, eğer devam etmeyi seçerseniz, bir kariyer haline getirmeyi bekleyebilirsiniz.

Veteriner hekimler özel hayvan kliniklerinde veya hayvan hastanelerinde çalışabilecekleri gibi hayvanat bahçelerinde, çiftliklerde, laboratuvarlarda veya sınıflarda çalışmak üzere seyahat edebilirler. Haftada 40 saatten fazla çalışabilecekleri gibi geceleri ve hafta sonları da çalışabilirler. Veteriner hekimler sıkıntılı veya acı çeken hayvanlar tarafından tekmelenme, çizilme veya ısırılma riskiyle karşı karşıyadır.

Veteriner hekimlerin akredite bir veteriner hekimlik programını tamamlamaları gerekmektedir. Bu dört yıllık eğitim programı lisans derecesi gerektirmez, ancak birçok aday kaydolmadan önce bir lisans diploması alır. DVM programını takiben, veteriner olmak isteyen adayların, çalışmak istedikleri eyalete göre Kuzey Amerika veterinerlik lisans sınavını geçmeleri gerekiyor.

19. Mesleki Terapist

Sektör: Sağlık Hizmetleri
Ortalama Maaş: 93.180 Dolar
İşsizlik Oranı: %1,1
İş Artışı: %11,5 veya 2032 yılına kadar 16.000 yeni iş

Mesleki terapistler, birinin refahını yeniden sağlamak için tıp ve sağlık hizmetlerindeki geçmişlerini kullanırlar. Bu profesyoneller, sürekli çaba göstererek hastalarına daha fazla bağımsızlık kazandırmaya yardımcı olacak günlük yaşam becerilerini öğretebilirler. Ergoterapistler, hastanın ihtiyaçlarına bağlı olarak zihinsel, fiziksel, gelişimsel veya duygusal destek yoluyla yaşamlarını iyileştirmeye çalışır. Bu mesleğe yönelik fırsatlar okullarda, rehabilitasyon merkezlerinde ve hastanelerde bulunabilir.

Mesleki Terapi Eğitimi Akreditasyon Konseyi aracılığıyla akreditasyon almak ve Mesleki Terapi Sertifikasyon Ulusal Kurulu sınavını geçmek, bu mesleğe ulaşmanın önündeki iki engeldir. Bu konuda lisans ve yüksek lisans derecesi de gereklidir.

18. Makine Mühendisi

Endüstri: Mühendislik
Ortalama Maaş: 96.310 $
İşsizlik Oranı: %0,8
İş Artışı: %10 veya 2032 yılına kadar 28.600 yeni iş

Makine mühendisliği mesleğinde tamirciler ve düşünürler bulunur. Bu vasıflı kişiler, günlük iş yaşamlarında alet kullanan, makineleri çalıştıran ve somut bakım gerçekleştiren uzmanlardır. Bu pozisyon, US News'in en iyi mühendislik işleri listesinde 1. sırada yer almaktadır . Bu listedeki birçok STEM işi yazılıma özel olsa da, bu pozisyon donanıma dayalıdır ve bir şirketin çarklarının dönmesini sağlar. STEM bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik anlamına gelir.

Makine mühendislerinin lisans derecesi ve bazen de yüksek lisans derecesi almaları beklenir. Bu alanda bağımsız çalışma aynı zamanda devlet onaylı bir lisans gerektirir.

17. Avukat

Sektör: Sosyal hizmetler
Ortalama Maaş: 135.740 $
İşsizlik Oranı: %0,8
İş Artışı: %7,6 veya 2032 yılına kadar 62.400 yeni iş

Bu asırlık hukuk mesleği bu listedeki en çok yönlü mesleklerden biridir. Avukatlar bir kuruluşun veya bireyin hukuki meselelerinden sorumludur. Bu pozisyon US News'in en iyi sosyal hizmet işleri listesinin başında yer alıyor . Hemen hemen her alanda avukatlar için, televizyonda sıklıkla görülen geleneksel hukuk veya ceza avukatlarının ötesine geçen fırsatlar bulunmaktadır. Avukatlar ayrıca devlet kurumlarında, özel muayenehanelerde veya hukuk firmalarında da çalışabilirler. Avukatlar haftada 40 saatten fazla çalışabilirler. Çoğunlukla bir ofiste çalışırlar ancak çeşitli yerlerdeki müşterileri ziyaret etmek ve mahkemeye çıkmak için seyahat edebilirler.

Hukuk doktoru derecesi veya JD, genellikle avukat olmanın ilk büyük adımıdır. Bu derecenin ötesinde, avukat olmak isteyen adaylar avukatlık yapmak istedikleri her eyalet için baro sınavına girmeyi beklemelidir.

16. Ortotist ve Protezci

Sektör: Sağlık hizmetleri desteği
Ortalama Maaş: 77.070 $
İşsizlik Oranı: Yok
İş Artışı: %14,7 veya 2032'ye kadar 1.400 yeni iş

Bu sağlık uzmanları, vücut için yaşamı değiştiren destek cihazlarının reçeteleyicileridir. Ortotistler diş tellerini veya ortezleri yönetirken, protez uzmanları yapay vücut parçalarını veya protezleri yönetir. Bu niş pozisyon, bir lisans derecesi ve bir ihtisas programının tamamlanmasını gerektirir, ancak yüksek lisans derecesi ortotistler ve protezciler için yaygındır .


15. Yöneylem Araştırması Analisti

Sektör: İşletme
Ortalama Maaş: 85.720 $
İşsizlik Oranı: %0,9
İş Artışı: %22,6 veya 2032 yılına kadar 24.800 yeni iş

COVID-19 salgını tedarik zincirinin her şeyi nasıl etkilediğini gösterdi. Yöneylem araştırması analistleri, şirket üretimini doğru yöne yönlendirmek için verileri, araştırmaları ve deneyimleri kullanan etkili karar vericilerdir. Lojistik uzmanlıkları, bir kuruluşun zamandan ve paradan tasarruf etmesini sağlayan sorunların çözümüne katkıda bulunur.

Bu çok yönlü işe birçok alandan veya altyapıdan yaklaşılabilir. Ancak matematik veya bilgisayar bilimi gibi analitik bir alanda yüksek lisans derecesi bu rolde çok yol kat edebilir.

14. Genetik Danışman

Sektör: Sağlık hizmetleri desteği
Ortalama Maaş: 89.990 $
İşsizlik Oranı: Yok
İş Artışı: %14,3 veya 2032'ye kadar 500 yeni iş

Sağlık sektörü büyümeye devam ettikçe insanlar bir ailenin soyunu araştırmak ve mevcut sağlık risklerini belirlemek için genetik danışmanlara yöneliyor. Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre bu STEM uzmanları kalıtsal sağlık sorunlarına, doğum kusurlarına ve genetik bozukluklara bakıyor. Bu rolü üstlenen kişilerin genetik araştırmalara dayalı tedavi ve kararlar konusunda bireyler ve ailelerle koordinasyon içinde olması bekleniyor.

Lisans derecesine ek olarak, genetik danışmanların uygulamalarında yüksek lisans derecesi de almaları gerekmektedir. Uygulama yapmak istediğiniz eyalete bağlı olarak, Amerikan Genetik Danışmanlık Kurulu aracılığıyla bir kurul sertifikası da gerekli olabilir.

13. Yönetim Analisti

Sektör: İşletme
Ortalama Maaş: 95.290 Dolar
İşsizlik Oranı: %1,8
İş Artışı: %9,7 veya 2032 yılına kadar 95.700 yeni iş

Yönetim analistleri veya yönetim danışmanları, çalışmalar ve dikkatli planlama yoluyla organizasyonları daha verimli ve etkili bir şekilde yönlendirmekten sorumludur. Bu pozisyondaki başarı, bir profesyonelin bir işi optimize etmenin yollarını önerme becerisiyle ölçülür. İşletme alanında lisans derecesi kapıya adım atmanın bir yoludur, ancak bu rolü bir kariyere dönüştürmek istiyorsanız işletme alanında yüksek lisans derecesi beklenmelidir. Sertifikalı bir yönetim danışmanı sertifikası da iş olanaklarını iyileştirebilir.

Yönetim analistleri bir ofiste çalışır veya müşteri merkezlerine seyahat eder. Müşterinin son teslim tarihlerine uymak önemli olduğundan, bu stresli bir görev olabilir.

12. İstatistikçi

Sektör: İşletme
Ortalama Maaş: 98.920 Dolar
İşsizlik Oranı: %0,3
İş Artışı: %31,8 veya 2032 yılına kadar 10.600 yeni iş

Sayıların olduğu yerde istatistikçiler de vardır . Bu STEM profesyonelleri, büyük miktarlardaki verileri küçük sonuçlara yoğunlaştırmak için istatistiksel ve matematiksel teorileri kullanır. İstatistikçiler eğitim, hükümet ve sağlık hizmetlerinde iş fırsatları bekleyebilirler. Çoğu mesleğin aksine istatistikler çevre, kamu güvenliği, sağlık ve spor da dahil olmak üzere çok sayıda alana veya konuya uygulanabilir.

Bu pozisyon için istatistik veya matematik alanında lisans derecesi gereklidir. Ayrıca istatistik, matematik veya anket metodolojisi alanında yüksek lisans derecesi bu rol için faydalı olabilir. Araştırmayı öğretmek veya yürütmek için profesyonellerin doktora derecesi alması gerekebilir.

11. Pazarlama Müdürü

Sektör: Satış ve pazarlama
Ortalama Maaş: 140.040 $
İşsizlik Oranı: %1,9
İş Artışı: %6,6 veya 2032 yılına kadar 23.700 yeni iş

Bir gözü pazar eğilimlerini, diğeri ise şirketin markasını inceleyen bu çoklu görev profesyonelleri, bir kuruluşun dış görünüşünü yönetir. Pazarlama yöneticileri kuruluşlar için pazarlama stratejilerini uygular, denetler ve yürütür. Bu pozisyon en iyi satış ve pazarlama işleri listesinin başında yer alır . Dijital ticaret ve sosyal medya yaygınlaştıkça, pazarlama yöneticisinin rolü şirketler için giderek daha önemli hale geldi.

Pazarlama veya medya ile ilgili bir alanda lisans derecesi, bu pozisyonun işe alım havuzunda bir destek sağlayacaktır. Sosyal medyadaki kişisel deneyim faydalı olsa da, bir şirkette resmi staj yapmak, bu rolde çalışmanın mesleki gereksinimlerine bir bakış sağlayacaktır.

10. Dil-Konuşma Patologu

Sektör: Sağlık Hizmetleri
Ortalama Maaş: 84.140 $
İşsizlik Oranı: Yok
İş Artışı: %19,3 veya 2032'ye kadar 33.100 yeni iş

Bazen terapist olarak da adlandırılan konuşma dili patologları , konuşma veya yutmayla ilgili sorunları olan insanlara öğretmek, hafifletmek ve yardım etmekten sorumludur. Okullarda, hastanelerde ve bakım merkezlerinde istihdam olanakları sunan bu mesleğin geniş kapsamlı seçenekleri vardır. Bu uzmanlar, konuşmayı yeniden öğrenen felç mağdurları, yutma güçlüğü çeken bebekler, kekemelikle konuşan kişiler ve dil gecikmesi yaşayan çocuklar da dahil olmak üzere birçok türde hastayla çalışmaktadır. Rehabilitasyon merkezleri, bakımevleri ve devlet okulları gibi çeşitli ortamlarda çalışırlar.

Gelecek vaat eden konuşma-dil patologlarının bir devlet lisansına ihtiyacı vardır ve bu alanda çalışmak için genellikle iki yıllık bir konuşma-dil patolojisi yüksek lisans programını tamamlamaları gerekir. Klinik burs yılını tamamlamak da tavsiye edilir.

9. Aktüerya

Sektör: İşletme
Ortalama Maaş: 113.990 $
İşsizlik Oranı: Yok
İş Artışı: %23 veya 2032'ye kadar 6.900 yeni iş

Sayı odaklı bu bireyler, finansal risklerin yönetilmesinden ve azaltılmasından sorumludur. Aktüerler kazalar, tıbbi sorunlar ve emeklilik gibi farklı risk faktörlerini ve bunların şirket faydalarıyla ilişkisini değerlendirir. Aktüerler sigorta sektörü için çok önemlidir ve diğer sektörlerde giderek daha fazla iş buluyorlar. İnanılmaz derecede düşük işsizlik oranıyla bu pozisyonun listede bu kadar üst sıralarda yer alması şaşırtıcı değil.

Aktüerlerin matematik konusunda çok bilgili olması gerekir, bu nedenle matematik veya ilgili bir alanda lisans derecesi gereklidir. Daha sonra adayların sertifika alabilmeleri için sınavları geçmeleri gerekiyor. İstatistik veya finansal teori konusunda ek eğitim veya deneyim avantajlıdır.

8. Veri Bilimcisi

Sektör: Teknoloji
Ortalama Maaş: 103.500 $
İşsizlik Oranı: Yok
İş Artışı: %35,1 veya 2032'ye kadar 59.300 yeni iş

Veri odaklı bu dünyada birisinin rakamları dikkatle incelemesi ve her şeyin anlamlı olduğundan emin olması gerekiyor. Veri bilimcileri, algoritmalar ve makine öğrenimi konusundaki uzman bilgileriyle tam da bunu yapıyorlar. Bu profesyoneller ham verileri anlamlı, somut bilgilere dönüştürerek geri kalanımız için kalıpların ve olayların kilidini açıyor.

Bir veri bilimcinin STEM ile ilgili bir alanda, genellikle matematik veya bilgisayar bilimi alanında lisans derecesine sahip olması gerekir. Benzer bir alanda yüksek lisans veya doktora yapmış olmak bu kariyere değer katar.

7. Bilgi Güvenliği Analisti

Endüstri: Teknoloji
Ortalama Maaş: 112.000 $
İşsizlik Oranı: %1,2
İş Artışı: %31,6 veya 2032 yılına kadar 53.300 yeni iş

Çevrimiçi olarak depolanan bu kadar çok hassas bilgi varken, şirketlerin bu bilgileri koruyacak bir dijital savunma uzmanına ihtiyacı var. Bilgi güvenliği analistleri, güvenlik duvarları, yazılım ve bilgisayar güvenliği konusundaki bilgileri aracılığıyla bilgileri korur. Listedeki diğer işlere benzer şekilde, bu rol giderek dijitalleşen ve uzaklaşan işyerlerinin gerekli bir yönüdür. Bilgi güvenliği analistleri bazen haftada 40 saatten fazla çalışırlar. Bazen analistlerin güvenlikle ilgili acil durumlar için hazır olması gerekir. Bazı çalışanlar bu alana bilgisayar ve bilgi teknolojisi, mühendislik veya matematik gibi ilgili bir alanda lisans derecesi ile girmektedir. Diğerleri ise ilgili endüstri sertifikaları ve eğitiminin yanı sıra lise diplomasıyla başlayabilir.

Bu pozisyon için genellikle STEM alanında lisans derecesine ihtiyaç vardır. Belirli işler için daha fazla sertifika ve eğitim gerekebilir.

6. Tıbbi ve Sağlık Hizmetleri Müdürü

Sektör: İşletme
Ortalama Maaş: 104.830 $
İşsizlik Oranı: %1,5
İş Artışı: %28,4 veya 2032 yılına kadar 144.700 yeni iş

Tıbbi ve sağlık hizmetleri yöneticileri, sağlık topluluğunun ticari tarafını yönetir. Bu profesyoneller halk sağlığı merkezlerinin ve bakım tesislerinin günlük operasyonlarını organize eder, denetler ve yönlendirir. Bebek patlaması kuşağının artan sağlık ihtiyaçları nedeniyle bu iş her geçen yıl daha fazla talep görüyor. Sağlık hizmetlerinin etkinliğini ve kalitesini artırmak için bir tıbbi tesis genelinde veya belirli bir departman için çeşitli ortamlarda yönetim yaparlar. Bir sağlık ortamında, tıbbi ve sağlık hizmetleri yöneticilerinin hafta sonları, akşamları çalışması veya acil durumlar için çağrıda bulunması gerekebilir.

Sağlık yönetimi alanında lisans derecesi bu meslek için harika bir başlangıçtır. İlgili bir alanda yüksek lisans derecesi veya sertifika, bu alanda daha fazla fırsat sağlayacaktır.

5. Hekim Asistanı

Sektör: Sağlık Hizmetleri
Medyan Maaş: 126.010 $
İşsizlik Oranı: %1,6
İş Artışı: %26,6 veya 2032 yılına kadar 39.300 yeni iş

Hekim asistanları, hastaları muayene etmek, teşhis etmek ve tedavi etmek için tıbbi uzmanlıklarını kullanır. Genellikle diğer sağlık profesyonelleriyle ekip olarak yakın işbirliği içinde çalışırlar ve eyalete ve uzmanlığa göre değişse de bir doktorun gözetimi altında çalışabilirler. Bu pozisyon, iş geliştirme ve yüksek maaş beklentisi olan çeşitli sağlık kuruluşlarında mevcuttur. İş, hastaları değerlendirmeyi ve sıklıkla uzun süre ayakta durmaya yol açabilecek turlar yapmayı içerir. Çalışma programı geceleri, hafta sonlarını, tatilleri ve acil bakım için nöbetçi dönemleri içerebilir.

Doktor asistanlarının yüksek lisans derecesi alması gerekir, ancak bazı profesyoneller bu meslekten doktora derecesi almaya devam etmektedir. STEM konusunda güçlü bir geçmişe sahip olmanız ve ilgili alanda lisans derecesine sahip olmanız önerilir.

4. BT Yöneticisi

Endüstri: Teknoloji
Ortalama Maaş: 164.070 $
İşsizlik Oranı: %1,4
İş Artışı: %15,4 veya 2032 yılına kadar 85.900 yeni iş

Bazı işyerlerinde “BT”, “mucize yaratan”ın kısaltmasıdır. Bir bilgi teknolojisi yöneticisi veya BT yöneticisi, bir şirketin iş akışının teknolojik yönlerinden sorumludur ve bilgi sistemleriyle ilgili proje hedeflerini denetler. Bu teknoloji meraklısı yöneticiler, bilgisayar tabanlı becerileri aracılığıyla bir şirkette büyümeyi ve yeniliği teşvik eder. Bunun listedeki en çok kazandıran işlerden biri olması sürpriz değil.

BT yöneticileri genellikle bilgisayar bilimi veya bilgi bilimi alanında lisans derecesine sahiptir. Yüksek lisans derecesi de bu rolde kariyer gelişimi sağlamanın harika bir yoludur.

3. Yazılım Geliştiricisi

Endüstri: Teknoloji
Ortalama Maaş: 127.260 $
İşsizlik Oranı: %1,4
İş Artışı: %25,7 veya 2032 yılına kadar 410.400 yeni iş

En iyi teknoloji işleri listesinin başında yer alan yazılım geliştirici rolü piyasada sıcak bir iştir. Yazılım geliştiricileri, bilgisayar bilgileri, kodlama becerileri ve yazılımı kullanıcı için optimize etme becerileri aracılığıyla yaratıcı fikirler ile pratik teknolojiler arasındaki boşluğu kapatmaktan sorumludur. Teknoloji Amerikalıların hayatında daha önemli bir rol oynamaya devam ettikçe, bu pozisyon için iş fırsatları internet bağlantısı olan her alanda bulunabilir. Bu iş geçen yılın sıralamasında 1 numaraydı.

Bu alan için bilgisayar bilimleri alanında lisans derecesi gerekli olmasa da, eğitim, öğrencilere kodlama ve yazılım deneyimi için birçok fırsat sunmaktadır. Ek iş deneyimi ve bitişik bir alanda yüksek lisans derecesi de bu rol için faydalıdır.

2. Finans Müdürü

Sektör: İşletme
Ortalama Maaş: 139.790 Dolar
İşsizlik Oranı: %1,4
İş Artışı: %16 veya 2032 yılına kadar 126.600 yeni iş

İş dünyasındaki bu detay odaklı rol fırsatlarla doludur. Finansal yöneticilerin bir kuruluşun ekonomik sağlığının tüm ayrıntılarını, finansal kararlarını ve onu etkileyebilecek düzenlemeleri bilmesi beklenir. En iyi ticari işler listemizde ilk sırada yer alan bu pozisyon, bankacılık, menkul kıymetler ve sigorta konularında bilgi sahibi olmayı gerektirir. Finansal yöneticiler rekabetçi bir iş piyasasıyla karşı karşıyadır. Aynı zamanda uluslararası finansı ve türevler de dahil olmak üzere finansal araçların ve menkul kıymetlerin giderek daha karmaşık hale gelen dünyasını yönetebilenler, en pazarlanabilir olanlar olacaktır.

İşletme veya işletmeye yakın bir alanda lisans derecesi bu rol için minimum gerekliliktir. Yüksek lisans derecesi ve yönetim deneyimi, finans yöneticilerine kendi alanlarında bir adım önde olmalarını sağlayabilir.

1. Uygulayıcı Hemşire

Sektör: Sağlık Hizmetleri
Ortalama Maaş: 121.610 $
İşsizlik Oranı: %0,6
İş Artışı: %44,5 veya 2032 yılına kadar 118.600 yeni iş

Düşük işsizlik oranı ve yüksek ortalama maaşıyla pratisyen hemşirelerin rolü bu yıl listede 2. sıradan üst sıralara yükseldi. Hemşire pratisyenleri , hastalıkların teşhisinden tıbbi ekipmanın yönetimine kadar değişen sorumluluklara sahip, sağlık hizmetleri alanının uygulamalı üyeleridir. Hemşire pratisyenleri giderek artan bir şekilde hastalara birinci basamak bakımı sağlıyor.

Bu popüler STEM kariyeri, önümüzdeki yıllarda büyük bir ivme kazanacak ve bu yılın listesindeki en büyük iş büyüme yüzdesine sahip olacak. Bu pozisyon aynı zamanda en iyi sağlık işleri listemizde ve en iyi STEM işleri listemizde 1 numaradır . Bakım merkezlerinde, hastanelerde ve doktor muayenehanelerinde bu pozisyon için geniş istihdam fırsatları bulunmaktadır.

İş fiziksel ve duygusal olarak zorlu olabilir. Hemşirelerin hasta sağlığını etkileyen kararlar alması gerektiğinden stres de dikkate alınması gereken bir diğer husustur. Hemşire uygulayıcıları hastanelerde ve diğer sağlık tesislerinde tam zamanlı çalışabilir veya geceleri, hafta sonlarını ve tatil günlerini içerebilecek vardiyalar halinde çalışabilirler. Bazen çağrıda bulunmaları gerekebilir.

Tüm pratisyen hemşirelerin öncelikle kayıtlı hemşire olması gerekir; bu nedenle lisans derecesi, önlisans derecesi veya başka bir onaylı diploma şarttır. Hemşire uygulayıcılarının ayrıca uzmanlık rollerinde yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerekir. Diğer gereksinimler arasında eyalete özel bir lisans alınması ve ulusal bir sertifika sınavını geçme yer alır ve ileri düzeyde kayıtlı hemşire unvanını kullanmak için ek sertifikalar vardır.

Hiç yorum yok